codzienne bole glowy,zawroty, częsteszumienie w uszach
Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹Lekarz RodzinnyMedycyna rodzinna – dziedzina medycyny, zajmująca się profilaktyką, diagnostyką, rozpoznawaniem oraz leczeniem chorób, które w pierwszej kolejności nie wymagają wizyty u lekarza specjalisty. Jej zadaniem jest min. promowanie zdrowego trybu życia oraz zapewnienie podstawowej opieki medycznej, zarówno lekarskiej jak i pielęgniarskiej.
Regulamin działu
W dziale „Lekarz rodzinny” znajdziesz mnóstwo porad, które mogą Cię zainteresować. Jeżeli poszukujesz wiadomości na temat tego podstawowego ogniwa w systemie opieki zdrowotnej, to trafiłeś we właściwe miejsce. Dowiedz się jakie kompetencje posiada lekarz pierwszego kontaktu oraz kiedy udać się właśnie do niego. Dołącz do dyskusji na temat osobistych doświadczeń w kontakcie z przedstawicielami służby zdrowia: lekarzy, pielęgniarek czy położnych środowiskowych pracujących w twoim rejonie. Czy uważasz, że Twoja rodzina jest pod dobrą opieką? Co w istniejącym systemie jest godne pochwały, a co należałoby Twoim zdaniem zmienić? Zastanawiasz się, czy udać się do przychodni rodzinnej, a może od razu do lekarza specjalisty? Sprawdź, co sądzą o tym inni uczestnicy forum. Wykorzystaj okazję i przyłącz się do dyskusji na te i inne tematy związane z ogólnie pojętą profilaktyką, zdrowym trybem życia i kondycją fizyczną. To tu toczą się ciekawe rozmowy – przekonaj się o tym osobiście.
mam 17 lat i trochę się zaczynam niepokoić poneiważ od jakiegoś miesiaca może 2 codziennie boli mnei głowa... ale to nie jesttaki zwyczajny ból jak przy zmeczeniu lub niedotlenieniu. jest to ból taki uciskający zawsze w lewej skroni lub w okolicy ciemieniowej. Występują różnież zawroty krótka utrata równowagi. często szumi mi również w uszach. mOże by mnei to nie martwioło bo prowadze doś dziwny tryb zycia bo mam wiele obowiazków ale interesuję się medycyną i zaczynam się zastanawiac co to może być bo ból jest silny i przeszkadza mi w normalnym funkcjonowaniu.
istnieje wiele przyczyn bólów głowy i żadnej z nich nie należy bagatelizować. Nie będe teraz wymieniać co to może być, bo każdy przypadek jest inny i wymaga indywidualnego potraktowania. Powinnas udać się do neurologa, ktory skieruje Cie na odpowiednie badania: m.in. tomografie głowy i EEG, ktore pomoga mu stwierdzic co się dzieje. Ja zaczelam miec silne bole glowy tuz przed matura, do tego stopnia, ze za kazdym razem mdlalam. Badania jednak nic nie wykazaly, procz lekkich odhylen na EEG. W koncu po przedaniu do A do Z zdiagnozowano migrenę. Jesli mowisz, ze jestes zabiegana, bole moga miec podloze psychosomatyczne, az dziw jak czasem nasz organizm reaguje na bodzce psychiczne dolegliwosciami fizycznymi. Reasumujac, etiologia bolow glowy jest bardzo rozbudowana i nie ma co samemu dociekac, ktora z przyczyn ma zastsowanie w Twoim przypadku. Uważam, że wizyta u neurologa jest konieczna.
Ja rowniez ma 17 lat juz od paru miesiecy mam codzienne bole glowy , zawroty i nawet czasami to szumienie w uszach ... W grudniu bylam w szpitalu z przypuszczeniem nadcisnienia ... Stwierdzono jednak ze mam stan przednadcisnieniowy i wypisali mnie do domu mialam sie zglosic do szpitala za 2 miesiace ... Jednak bole glowy sie nasilily i przeszkadzaja mi w codziennym funkcjonowaniu .... Skierowalam sie do neurologa ktory wyslal mnie na eeg i tomografie ... Wynikiem eeg bylo orzeczenie: zapis ze zmianami patologicznymi w okolicach skroniowych z przewaga strony lewej z zaznaczona tendencja do czynnosci napadowej w czasie aktywacji stroboskopowej ... wskazane badania kontrolna ... mam przyjsc za pare miesiecy znowu na to badanie .. W poniedzialek ide do neurologa z wynikami we wtorek ide do laryngologa a w srode do lekarza rodzinnego po skierowanie do nefrologa troche sie tego nazbieralo nie ?? co wy o tym sadzicie ???