Obecnie jestem w Anglii od trzech tygodni,ale nie pracuje,bo przeraza mnie kontakt z ludzmi i budzi sie we mnie paniczny strach.Kiedy byłam raz w pracy omal nie zemdlałam,ale jakos do konca wytrwałam.Chciałam wrócic do Polski,ale nie mam takiej mozliwosc,poniewaz wczesniej narobiłam troche problemów i mam troche długów i mama kategorycznie powiedziała,ze mam najpierw zarobic a potem moge wrócic,ale juz do wynajetego za własne pieniadze mieszkania.Cała moja historia która pamietam zaczeła sie w szkole podstawowej.Zawsze czułam sie inna,strasznie nerwowa i unikałam kontaktu z ludzmi.Zamykałam sie we własnym świecie bólu ,strach i leku.Nikt nie wiedział,ze mam prolemy ze soba.Nawet kontakt z rodzina przyspazał mi kłopot i zdenerwowanie.Udało mi sie jakos zdac mature,choc pierwsza klase powtarzałam.Potem studia,ale to juz był koszmar i udało mi sie wytrwac rok,a nastepne trzy lata kłamałam rodziców ,ze studiuje i udawało mi sie to przez trzy lata.Bałam sie chodzic na studia i praktycznie bałam sie wszystkiego.Juz od podstawówki zaczełam pic alkohol,który sprawiał,ze czułam sie normalnie i niczego juz nie bałam.Piłam tak 10 lat,az w koncu znalazłam sie na detoxie a potrm na terapii odwykowej.Potem zaczeły sie ucieczki z domu w któym nigdy nie czułam sie dobrze.Wyjazdy za granice i duzo nie przyjemnych i strasznych historii np.aborcja.Wkoncu zdecydowałam sie wrócic do domu i poprosic o pomoc.Chodziłam na indywidualne zajecia odwykowe a potem do psychiatry,który stwierdził depresje-lekowa.Biore do tej pory z przerwami andepin,ale juz nie czuje sie nawet po nim dobrze.Czasami czuje jakby we mnie były dwie osoby,a traz czuje napiecie i wielki strach.Siedze od tygodnia w domu,bo tu sie czuje najbezpieczniej.Nie wiem co mam robic ze soba,czuje ,ze nic nie moge,na nic nie moge liczyc i mam mysli samobójcze.Prosze o pomoc,bo juz nie wiem co robic,z góry dziekuje.
Hej! Nie wiem, czemu piszeszw dziale schizofrenia, tym sie nie martw, raczej masz nerwice. Polecam psychoterapie. To na prawde pomaga. Psychiatra moze tez dobrac odpowiednie leki, kiedy jest tak zle jak piszesz, zeby chociaz moc isc na ta terapie. Trzymaj sie, pozdrawiam,.
Witaj Czaro ja mam problem kturym jest schizofrenia rezydualna jestem w UK od 3 i pol roku mam kilka pytan :czy masz national insurance number?-jesli tak to masz opieke lekarska za free.Piszesz ze masz paniczny lek przed kontaktami z ludzmi-[blok]czy jest to lek ktury mozesz w jakikolwiek sposob uracjonalnic ,potrafisz zlokalizowac jego zrudlo ? masz problemy z koncentracja,pamiecia mysleniem? odczowasz niechec do robienia czegokolwiek jestes ospala jednoczesnie spieta?wyslij mi emaila postaram ci sie jakos pomoc moj adres ja1jamaja@wp.pl trzym sie pozdrawiam Grzegorz CZEKAM