Ciśnienie 50/ 42 ?? Jestez pewny, że Twój ciśnieniomierz dobrze mierzy?? Nadgarstkowe np. często zaniżają tętno i ciśnienie również. Może masz zły aparat? Nawet w stanie totalnego wycieńczenia organizmu rzadko przeważnie nie ma się tak niskiego ciśnienia. Masz dużą niedowagę, jeżeli wyniki ciśnienia będą takie same to poproś w przychodni o ekg (bo może istanieć bradykardia lub blok p-k) i o pomiar ciśnienia. Mają obowiązek Ci zrobić :)
Ciśnieniomierz mam taki na ramie. Czułem się wtedy bardzo słabo, nie mogłem z łóżka wstać. Jak otwierałem oczy to po sekudzie same mi się zamykały. A jak wstałem wkońcu z łóżka to na stojąco zasnełem. Cały się trzęsłem i mialem bóle w klatce piersiowej. Do tego miałem bardzo malutkie źrenice, jak szpileczki i chodziłem jak 90-cio letni dziadek.
Czy jestem na coś chory? Nie.. a w sumie to niewiem, nie byłem u lekarza od jakichś 6-ciu lat. Leki.. czasami 'rekreacyjnie' zarzywam thiocodin/antidol.
Mam lat 16 moja waga to 80kg wzrost 182cm i niewiem czy mam cos z cisnieniem bo mam 158/67 puls 78 niewiem czy jest dobre i mam terz taki problem ze np: raz w miesiacu kuje mnie serce od czego to morze byc mam to od dziecinstwa ale lekarz stym nic niezrobił