Blackursus znasz osobę, ktora przytyła po tabletkach - mnie :)))))!
Tabletek w paczce jest 21. Czyli 21 dni zażywania i 7 dni przerwy. Przerwy nie wolno wydłużać! Bądz schemat 24+4. Bierzesz tabletki bexz przerwy. To jest 24 tabletki anty i 4 placebo. Ceny sa różne myslę, ze do 50zł jest duzy wybór. Skoro masz niedowagę to powinnaś wrócić do wagi prawidłowej. Niedowaga może rozregulować naturalny cykl.
Aleś Ty nieobeznana....:P Poczytaj w necie na czym polega stosowanie tebletek i jak sie je przyjmuje. Najprościej : Bierzesz tabsy 21 dni i robisz 7 dni przerwy. Po przerwie w ósmym dniu rozpoczynasz kolejne opakowanie czyli 21 tabletek i znowu przerwa i tak na okrągło. Podczas przerwy wystapi krwawienie z odstawienia. Nie zwracasz na nie uwagi i w ósmym dniu znowu przyjmujesz tabletek z nowego opakowania. Juz Ci pisałam, ze mozesz wziąśc receptę na więcej niż jedno opakowanie.
Te przerwy sa po to, żeby jajniki ruszył do pracy i zaczeły odblokowywać owulacje. Wtedy pojawi sie sztuczne krwawienie. Oczywiście Ty owulacje zablokujesz z powrotem ósmego dnia. Nalezy tylko pamiętać, ze NIE WOLNO wydłużać przerwy. Zresztą wszystko bedzie na ulotce.
Jesli dostaniesz tabletki 24+4 to przerwy nie bedzie wcale. Bedziesz je brać na okrągło. Beda tam 24 tabletki hormonalne i 4 placebo. Krwawienie pojawi sie przy placebo. Tabletki takie sa wymyslone po to aby brac tabletki non stop. To sparwi, ze wpadniesz w systematyczności nie bedziesz musiała pamietac o 7 dniowych przerwach ani tej przerwy nie wydłuższ.
jest mozliwosc bym poprosila go o 12 recept albo wiecej..? ;> hmm ;d jak moge byc obeznana jak pierwszy raz sie czyms takim interesuje;):) hehehe:) no dobrze:):) wkoncu kiedys trzeba zaczac brac:) ;):) kurcze troche mnie to kasy wyjdzie widze...:):) no a jest mozliwosc ze np biore tabletki anty i zajde w ciaze...?:):) a po wzieciu tabletki to ile trzeba odczekac by móc wspolzyc??
1. Nie wypisze Ci recepty na tyle opakowan bo poprostu bedzie chciał co jakiś czas Cię zobaczyć i przebadac. 2. Tabletki dają 99,8% skuteczności. W ciąże możesz zajść jesli opuścisz którąś tabletkę, wydłuzszysz przerwę badz zazyjesz leki, które obniżają ich skutecznośc, Nie wolno także zazywac dziurawca. 3. Jesli przyjmiesz pierwsza tabletke pierwszego dnia miesiaczki to jesteś zabezpieczona juz od tego dnia.
Kochanie to zalezy wyłącznie od Ciebie i gina. Zresztą kiedy przyjdziesz po kolejne opakowanie anty to on wcale nie musi Cię badac. I wiesz co....nie wiem czy nie istnieje jakiś limit, który ogranicza gina do wypisania naraz X ilości opakowań.
sama już nie wiem... :( po prostu sie obawiam ze moze znalezc ginekolog cos jeszcze .. np jakas chorobe czy cos:( bo moje bóle są jakies dziwne... ale mysle ze dam sobie rade isc po tabletki.. a moze powiecie mi przyokazji gdzie moge sie zglosic po badania na tarczyce i jak wygladaja...??
Cos mi sie wydaje, ze Ty masz za wiele problemow... Koniecznie zaloz post w dziale "endokrynologia" :) Pan M. Djafafa szybko Cie wyleczy z wszystkich dolegliwosci :))))