Samo wyjdzie w rozmowie....Zresztą przyjdziesz to powiesz : "Dzien dobry nazywam się tak i tak....mam problem taki i taki i koniecznie proszę tabletki anty" Potem mozesz mu przypomnieć ile razy chcesz, ze ma być delikatny, Jak Ci się coś nie spodoba to w tył obrót i wyjdz.
Rozmawialam teraz z siostra i ona poleca mi swojego ginekologa (kobiete) :) moze jednak nie ma sie czego bac. niedlugo ide do dentysty to przyokazji się zainteresuję co i jak z ginekologiem :) ona mówiła że tam rejestracja jest na 6:30 a raz sie zdaza ze na 7:30:) obym tylko wstala;) a czy po tabletkach antykoncepcyjnych się coś zmienia w organizmie?:) np jakoś okres, czy lekko się tyje..??:):P mam nadzieje ze nie zmniejsza mi sie przez to totalnie piersi bo wystarczajaco mam je male;)
Po tabletkach okres (raczej krwawienie, bo nie bedzie to juz okres) unormuje sie, nie przytyjesz, dzisiejsze tabletki nie wywoluja juz takich skutkow ubocznych. Dobra nowina to to, ze piersi Ci sie powieksza no i bedziesz mogla sie "przytulac" kiedy tylko chcesz. :)
a nadmierne stosowanie nie spowoduje bezplodnosci? nie bede miec juz normalnego okresu?:P piersi zmaleja po zaprzestaniu urzywania..??. bede wkoncu miala normalne piersi..<wzruszona>..???:):):) a jak sie tabletki skoncza to znow trzeba isc po wypisanie nowych???? :):):)
1. Tabletki nie powodują niepłodności. Czasem może się atk zdarzyc ale nie znam takiego przypadku. 2. Nie bedziesz mieć normalnego okresu tylko sztuczne krwawienie z odstawienia. Mniej bolense, bardziej skąpe, krótsze 3. Piersi po zaprzestaniu uzytkowania wróca do normalnych rozmiarów. Oczywiście jest możliwe, że wcale nie odczujesz ich powiększenia. 4. Trzeba chodzić regularnie po tabletki. Możesz jednak wziąść odrazu recepte na np 3 opakowania. 5. Pamietaj także o skutkach ubocznych tabletek.
Wklep w google pierwsza lepszą nazwe tabletek i ich ulotkę. Wszystko przeczytasz. A takie najczęście spotykane to chyba...bol piersi, spadek libido, tycie, bóle głowy, mdłości, plamienia przez całe opakowanie itd...Oczywiście nie każdego one dotykają i nie wszystkie naraz,
Skutki uboczne za zwyczaj wystepuja na poczatku brania tabletek, ale po jakims czasie mijaja.Nie powinnas palic, to podobno zwieksza ryzyko raka macicy. Nie slyszalam zeby ktos byl bezplodny, po tabletkach, ale slyszalam o problemach z zajsciem w ciaze. Sama jestem przykladem. Staram sie o dzidzie ok.10 miesiecy, ale wlasciwie to nie mam pewnosci, ze to dlatego ze bralam tabletki. Znam mase dziewczyn, ktore zaszly w ciaze zaraz po odstawieniu, a niektore braly tabsy kilka lat. Ja nie zaluje, ze je bralam.
:( teraz to sie bardziej boje ich stosowac...tyle objawow ojjjj :(:(:( ja mam shiza na punkcie swojej wagi.. jak cos sie w niej zmienia zaczynam duuuzo cwiczyc... ehhh ile taka paczka kosztuje?:) i czy moge np poprosic odrazu aby dal mi na np 4-6 paczek:P albo i wiecej?:D:D:P to w jaki sposob bede mogla wspolzyc jesli np krwawienie wystapi mi na okraglo..?
Ja krwawilam cale pierwsze opakowanie, przestalam przy drugim. To normalne i nie ma powodu do obaw. Nie znam tez zadnej dziewczyny, ktora przytyla podczas stosowania tabletek. Jezeli skutki uboczne beda zbyt intensywne zawsze mozesz przestac brac lub zmienic na inne. Schize to Ty bedziesz miala jesli nie bedziesz sie zabezpieczac :)
Bedzie mogl Ci przepisac wiecej paczek, ale dopiero wtedy gdy bedzie mial pewnosc, ze sa dobrze dopasowane do Twojego organizmu, na poczatku brania tabsow mozesz sie gorzej czuc, ale po pewnym czasie wszystko powinno sie unormowac, jesli nie, udaj sie ponownie do gina i popros o ich zmiane na inne.Przeczytaj dokladnie ulotke, tam bedzie napisane wszystko odnosnie stosowania i skutkow ubocznych.