Witam !
Jestem w 28 tyg ciąży i w związku z tym mam pytanie - czy w przeciągu najbliższych dwóch tygodni moglabym wyjechac do Chorwacji i pozostac tam ok 1-1,5 tyg?
Ciąża jak do tej pory przebiega jak najbardziej prawidłowo, dziecko dobrze się rozwija, a na wyjeździe oczywiście unikałabym opalania brzucha oraz wykupilabym ubezpieczenie.
Jeżeli teoretycznie nie ma przeciwskazań jakie badania powinnam wykonać przed takim wyjazdem? (wiadomo, trafia się na różnych lekarzy, chciałabym wiedzieć czy powinnam iść na usg, dodatkowe badania, czy jedynie standardowo krew+mocz?)
Nie chcialabym zaszkodzić dziecku w jakikolwiek sposób... Jeśli chodzi o jazdę samochodem znoszę ją bardzo dobrze, wrecz uwielbiam jeździć samochodem, zwlaszcza, że mój mąż jest bardzo wysoki i przy dłuższych trasach robi wystarczająco liczne odpowczynki na rozprostowanie nóg, na pewno też dostosowałby się do mojego samopoczucia.
Dlatego chcialabym wiedziec czy taki wyjazd móglby być niebezpieczny dla mojego dziecka bądź dla mnie?
Wiadomo, skonsultuję się jeszcze z moim ginekologiem, jednak wizytę mam dopiero za tydzień dlatego wolałabym zaczerpnąć już jakiejś wcześniejszej opinii na tym forum :) z góry dziękuję za odpowiedzi