Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹ChirurgChirurgia – dziedzina medycyny zajmująca się operacyjnym i zabiegowym leczeniem schorzeń i chorób wyodrębniamy specjalizacje podstawowe: chirurgia dziecięca, torakochirurgia, ogólna, plastyczna, szczękowo-twarzowa, kardiochirurgia, neurochirurgia, stomatologiczna.
Regulamin działu
Jeżeli chcesz wziąć udział w dyskusji na tematy związane z chirurgią, zabiegami chirurgicznymi oraz leczeniem chirurgicznym, odwiedź dział „Chirurg”. Znajdziesz tutaj porady forumowiczów odnoście problemów, które być może dotyczą Ciebie lub Twoich bliskich. Niezwykle cenne wskazówki mogą uzyskać tu nie tylko pacjenci przygotowujący się do zabiegów, ale także ci, którzy są obecnie w trakcie rekonwalescencji po leczeniu chirurgicznym. Dowiedz się czym jest chirurgia małoinwazyjna i kiedy się ją stosuje. Na czym w praktyce polegają zabiegi laparoskopowe i endoskopowe? W jakich przypadkach stosowana jest chirurgia endowaskularna? Znajdziesz tu odpowiedzi na pytania z zakresu wielu działów chirurgii, takich jak m.in.: chirurgia ogólna, dziecięca, urazowa, szczękowo-twarzowa, naczyniowa czy chirurgia układu nerwowego. Szczególnie cenne dla wielu użytkowników są dyskusje w obrębie chirurgii plastycznej. Warto wziąć w nich czynny udział. Forum zaprasza wszystkich otwartych na wiedzę i zdobywanie nowych doświadczeń.
Witam w tamtym roku w marcu miałam robiona artroskopie prawego stawu kolanowego ponieważ miałam chondropatie III stopnia. Przez jakiś czas nie odczuwałam bólu, na dzień dzisiejszy lewe kolano zgrzyta, często się blokuje i boli zwłaszcza przy wstawaniu(dopiero jak kość przeskoczy mogę zrobić krok) prawe zaczyna również z powrotem zgrzytać do tego zaczęło mi strzelać w kostkach i od czasu do czasu w biodrze. Czy To znaczy ze ta Chrondropatia się tak rozwinęła, do jakiego lekarza powinnam się udać ? Co z tym dalej robić?
Proszę się udać do ortopedy(skierowanie)Opis wskazuje na rozwinięcie się zwyrodnień,słabe smarowanie kaletki maziowej.Wskazane wykonać usg.Bez oglądnięcia kolana nie można ocenić zmian.