witam,
Moj narzeczony (25 l.) we wrześniu przeszedł opreacje nowowtworu złośliwego nerki po przypadkowym badaniu USG. Usunięto mu organ, stwierdzono, że to był nowotwór złośliwy, nadnercze było czyste, wezły chłonne równiez. Dziś po otrzymaniu wyników z laoratorium z Poznania lekarz stwierdził, że to był rak wieku dziecięcego i skierował go na Oknologię w Bydgoszczy na chemioterapię. Co oznacza rak wieku dziecięgo? czytałam ze u osob dorosłych jest bardzo rzadkim przypadkiem. Po operacji schudł prawie 10 kg teraz przy wzroscie ponad 180 cm waży niecałe 60 kg. Jest bardzo chudy, chemioterapia może źle na niego w tym przypadku działać jesli organizm jest osłabiony. Staram się jak najwiecej dowiedziec o chorobie, nie wiem w jakie fazie byl nowotwor a wiem ze to ma ogromne znaczenie.
Prosze mi napisać jak bedzie wygladała taka chemioterapia, czego mozemy sie spodziewać? czy bedzie mogł normlanie funkcjonowac? studiowac? (jest na ostatnim roku studiów i pracuje na zlecenie). Wiem, że to lekarz prowadzący dobierze typ terapi? Czy bedzie musiał lezec cały czas w szpitalu? jak długo przecietnie trwa taka chemioterapia? O co powinnismy sie jutro zapytac lekarzy? Czy w przyszłości bedziemy mogli miec dzieci? jakie są wogole szansze na wyzdrowienie w takich przypadkach?
dziekuję za wszelkie informacje.
pozdrawiam iskierka83
Prywatna wiadomośćEmail