O nasze pierwsze staralismy sie 8mies, w naszym przypadku tak to juz chyba jest;) Przed rozpoczeciem staran o drugie bralam anty Femulen, a po odstawieniu mialam bardzo nieregularne @ przez pol roku, dopiero od 5/6 mies wszystko wrocilo do normy :) poczekam jeszcze jakies 6mies i jesli nic wybiore sie do PL na badania.
Edunia nie da się okreslić kiedy bedzie owulacja na podstawie pobolewania. Ale z pewnością jesteś "koło niej" :) Masz mało śluzu płodnego? A powiedz bo chyba przeoczyłam....Przy pierwszym dziecku starałaś się długo. Czy był jakiś konkretny powód długich starań?
Wlasnie nie, juz zaczynalismy sie zastanawiac czy wszystko z nami ok, az tu nagle niespodzianka, staralismy sie 8 mies. Teraz juz prawie rok, ale jeszcze nie panikuje ;) sprobuje z tymi testasmi na owulacje moze one cos pomoga :) sluzu plodnego mam malo,nawet moglabym powiedziec, ze go wcale nie mam bo go nie widze nawet po stosowaniu weisiolka :\
No ale co? Tu w Anglii to sobie pomarzyc o pomocy gina moge, a jak pojde do lekarki to mi pewnie powie zeby probowac i "fingers crossed" oni tak tu do rzeczy podchodza, a do Pl narazie nie moge jechac.
No racja....zapomniałam gdzie mieszkasz :) Też tam zyłam wiec wiem mniej wiecej jak jest. W sumie to niepotzrebnie zawracam Ci głowe... Ale ciekawi mnie jak to jest, że syrop na kaszel jest w stanie ten śluz rozrzadzić i kobiety są z tego zadowolone....
A moze przestan brac wiesiolka? Odkad go bralam, zaczelam miec wieksze bole podczas owulacji. Tym razem nie wzialam i sie zmniejszyly, a sluz pojawil sie jakis wiekszy. Ja rezygnuje z wiesiolka. Moze nie wszystkim on sluzy?
Ja tez go ostatnio nie bralam,bo boje sie, ze przy moich cyklach, ktore trwaja czasem 23 dni do owulacji moze dojsc pod koniec @ albo zaraz po, a i tak na mnie chyba nie dzialal bo po sluzie ani sladu.
Ostatnio kupiłam test owu. Test wskazał owulację więc odczekaliśmy ok 24 godzin i zabraliśmy się do dzieła. Zobaczymy co z tego nam wyjdzie:) Mam jeszcze takie pytanie po ilu dniach po zapłodnieniu można zrobić test ciążowy? Bo ja to bym już chciała od razu wiedzieć, kurcze strasznie niecierpliwa jestem :/