Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹ChirurgChirurgia – dziedzina medycyny zajmująca się operacyjnym i zabiegowym leczeniem schorzeń i chorób wyodrębniamy specjalizacje podstawowe: chirurgia dziecięca, torakochirurgia, ogólna, plastyczna, szczękowo-twarzowa, kardiochirurgia, neurochirurgia, stomatologiczna.
Regulamin działu
Jeżeli chcesz wziąć udział w dyskusji na tematy związane z chirurgią, zabiegami chirurgicznymi oraz leczeniem chirurgicznym, odwiedź dział „Chirurg”. Znajdziesz tutaj porady forumowiczów odnoście problemów, które być może dotyczą Ciebie lub Twoich bliskich. Niezwykle cenne wskazówki mogą uzyskać tu nie tylko pacjenci przygotowujący się do zabiegów, ale także ci, którzy są obecnie w trakcie rekonwalescencji po leczeniu chirurgicznym. Dowiedz się czym jest chirurgia małoinwazyjna i kiedy się ją stosuje. Na czym w praktyce polegają zabiegi laparoskopowe i endoskopowe? W jakich przypadkach stosowana jest chirurgia endowaskularna? Znajdziesz tu odpowiedzi na pytania z zakresu wielu działów chirurgii, takich jak m.in.: chirurgia ogólna, dziecięca, urazowa, szczękowo-twarzowa, naczyniowa czy chirurgia układu nerwowego. Szczególnie cenne dla wielu użytkowników są dyskusje w obrębie chirurgii plastycznej. Warto wziąć w nich czynny udział. Forum zaprasza wszystkich otwartych na wiedzę i zdobywanie nowych doświadczeń.
Mam pieprzyk na brodzie i chce sie go pozbyć jestem z lublina.Dajcie adresy lekarzy z LUBLINA CZY coś żebym, sie umówił na wizytę.A może na forum jest jakiś dobry lekarz co mi pomoże.Mogę dać foty.Proszę o pomoc
Po pierwsze nikt Ci tu nie pomoże bo i jak,usunąć pieprzyk przez internet? Po drugie może i kto wie gdzie jest lekarz w Lublinie,który Ci to usunie,lepiej jest to zrobić przez NFZ gdyż usunięty pieprzyk należy poddać badaniu histopatologicznemu.Należy udać się do chirurga(skierowanie lub prywatnie)Jeśli w małych miastach są prywatne gabinety czy przychodnie to tym bardziej w takim mieście jest ich kilka. Masz. tu namiary dr.Maciej Kuczyński Lublin tel. 081 / 718 44 79,kom. 0607 685 160.Powodzenia
dzieki za adres zarejestrowałem się u doktora Kuczyńskiego i wycinam pieprzyk ale bedzie mała blizna która z czasem będzie sie robić coraz bledsza i wkoncu jej bardzo widać nie bedzie.Chyba lepiej mieć mała bliznę niż jakiś pryszcz i to spory:D
a jak sądzisz dimedicus mogę zobaczyc sam jak to wygląda nie dotykac tylko zobaczyć.Ps mam opryszczkę na górnej wardze na dniach mi sie zrobiła.A lekarka mówiła zebym nie zakaził nie dotykał i nie sprawdzał
Strasznie jesteś niecierpliwy,wytrzymałeś tyle czasu to wytrzymasz jeszcze trochę.Tym bardziej,ze jak piszesz występuje opryszczka(mam nadzieję,że leczysz)a jest to paskudztwo które lubi się roznosić.Pamiętaj o higienie rąk szczególnie jak występuje opryszczka.
mati33277 napisał(a):A lekarka mówiła zebym nie zakaził nie dotykał i nie sprawdzał
wiem ciągle myje rece jak coś jutro dam znać jakl wygląda to bo u lekarza zmienią mi opatrunek to zobaczymy ciekawi mnie to ale już zaczekam.Oby niebyło to takie rozbebrane czy coś :D
byłem dzis na zmianie opartunku i wygląda to duzo lepiej niż z tym pryszczem.Chociaż sa szwy narazie i jest jakas blizna troszke czarna ale to od szwów a w piatek zdejmóje szwy za tydzien