Witajcie:) Staram sie z narzeczonym o dzoecko:) bardzo juz chcemy byc rodzicami czekam na to czy dostane we wrzesniu miesiaczke czy tez nie:( Czy jak biore kwas foliowy to moze to przyspieszyc zajscie w ciaze?? i gdy trzymam nogi do góry??
Kwas foliowy trzeba brac poniewaz pomaga w prawidlowym rozwoju ukladu nerwogego plodu juz od pierwszych tygodniach zycia :) Nogi do gory pomagaja ;) Jak dlugo sie juz staracie? Powodzenia!
myślę, że powinnaś podejść do sprawy bardziej "na luzie", a nie stresować się po tygodniu sprawy. pamiętaj, by obserwować organizm i kochać się w odpowiednich momentach cyklu.
Tydzień to malutko...mnie się tak nigdy nie trafiło no ale może będziesz miała szczeście. Nie tak łatwo wbrew pozorą zajść w ciaże. Ja tak dziwnie napisze ale pierwsza córke robiłam sobie 2 miesiące więc szybko a młodsza prawie pół roku:) Cierpliwości i nie myśl o tym,że koniecznie już teraz tylko kochajcie się jak do tej pory a kiedyś będzie miąl niespodzianka może szybciej niż później:)
dokladnie. szalec szalec i jeszcze raz szalec. ja mam dziecko z "pierwszego strzału" i dobrą rere do forumowych kolezanek;P co komu pozyczylam powodzenia - potem gratulowalam;)
Dziekuje wam bardzo za te odpoiwedzi!! ale ja naprawde nie kocham sie bo tak trzeba czy cos tylko z czystej przyjemnosci bo seks z moim miskiem jest cudowny!! tylko jest problem w tym ze boli mnie na dole w pod brzuszu czasmi a teraz nawet codziennie!! zauwazylam zmiany w swoim śluzie!! jest taki gesty czsmi przezroczysty a czasmi lekko żółtawy:( sama nie wiem co mam o tym myslec!!
Witam was wszystkie jestem tutaj nowa ,pierwszy dzień musiałam się tutaj do was zapisać bo już warjuje .Staramy się z mężem o dzidzie ale jak na razie nic już myślałam że może się udało.Odkąd pamiętam zawsze okres miałam 7 dni pierwsze 3 strasznie obfite i bolesne,tym razem było inaczej pierwszy dzień takie lekkie krwawienie drugi bez bólu i też nie dużo w porównaniu z tym co zawsze i trzeci dzień prawie nic i koniec,przez kilka dni czułam się słabo piersi mnie nie bolą tylko czuje tak jakby mi coś w nich pęczniało,dzisiaj byłam u lekarza bo ostatni tradycyjny okres miałam 16 lipca a ten dziwny wręcz luksusowy 17 sierpnia zrobił mi tylko test z moczu i jednak stwierdził że wyszedł negatywny,jestem załamana tak bardzo pragnę dzidzi,musiałam się wam wypisac bo widze jak się tutaj wspieracie i postanowiłam do was dołączyć będzie mi raźniej z wami za wszystkie z was trzymam kciuki.
a mi się marzy "tradycyjny okres"... używamv ile się da i mam kiepskę metodę anty- (żele) a wg mojego lekarza to co miałam 6 tyg po porodzie to nie był normalny okres.......to teraz zamkieniłabym się i wszystko bym dała za okres;) Mały nie ma jeszcze 2 miesięcy a "niepłodnosć laktacyjna" to pojęcie względne....
Witaj Edunia tak konkretnie to dopiero trzeci miesiąc ale szczerze mówiąc to od trzech lat współżyjemy bez zabezpieczenia gdyż nigdy sie nie zabezpieczaliśmy lecz nigdy nie zwracaliśmy uwagi na to czy sa dni płodne czy nie,teraz zaczęliśmy już konkretnie to kontrolować i mam nadzieje że sie uda.