Witam,
Moj problem pojawil sie... jakies...3-4 lata temu, ale nigdy nie zwracałam na to większej uwagi. Pisze do Was, bo dzisiaj znowu zaoberwowałam ten objaw i poprostu przypomniałam sobie o tym.
Mam 21 lat, i od paru lat, kiedy biegam, lub wykonuje jakies czynności fizyczne - a zwłaszcza kiedy biegam po jakis...5minutach od zaprzestania biegania pojawia sie u mnie kaszel odksztusny, a co najgorsze... lekki trud z nabieraniem powietrza. Tzn poprostu czuję, że nieco gorzej nabiera się powietrze - ale nadal dobrze. Jak oddycham po np. biegu, słysze charczenie, czasem świst. Trzymając rękę na klatce piersiowej, również czuję charczenie.
Dzisiaj przebiegłam dosłownie... z 30-40metrow kawałek z domu na parking - i juz zaobserwowałam to samo. kaszel, charczenie. Przechodzi mi to po jakis...30minutach.
Dodam jeszcze, że jestem bardzo sprawna fizycznie, lubie się ruszać, moja waga to 49kg.
Nie wiem, czy przy takich objawasz wskazany jest wysiłek fizyczny, czy wrecz przeciwnie?
Chyba wreszcie musze pojsc z tym do lekarza. Do alegrologa?
Co o tym myslicie?? to astma, czy co myslicie?? Poki nie pojde do lekarza, czekam na Wasze opinie:)
Pozdrawiam!!