Regulamin działu
W tym miejscu forum medycznego masz możliwość zamieszczenia rozpoznania w języku łacińskim. Chcąc dowiedzieć się jaką diagnozę postawiono w Twoim przypadku, warto skonsultować się z osobami, które posiadają wiedzę i umiejętności pozwalające na przetłumaczenie zapisu w języku powszechnie stosowanym w medycynie. Dowiedz się co oznaczają łacińskie zwroty w Twojej karcie zdrowia, na otrzymanych wynikach badań oraz interpretacjach lekarskich. Skorzystaj z okazji jaka płynie z aktywnego uczestnictwa w dyskusjach w dziale „Tłumaczenie z łaciny”. Przejrzyj bieżące wątki – jeżeli nie znajdziesz odpowiedzi na Twoje pytanie, zwróć się o pomoc, wpisz się, rozpocznij nowy temat. Przyjrzyj się bliżej sprawom, które dotyczą Ciebie, Twojego zdrowia i sposobu leczenia. Nie zwlekaj dłużej. Dokonaj analizy posiadanych dokumentów medycznych już teraz. Dzięki temu pogłębisz swoją wiedzę medyczną i diagnostyczną. Zachęcamy do aktywnego udziału w toczących się rozmowach.
Interpositum błony przezroczystej(CVI) jeśli nie są do większe zmiany można pozostawić,(występują przy 3 komorze)Większe może wskazywać na obecność płynu.Lekarz na podstawie zdjęć może dokładniej ocenić.
Zmiany są większe 2,2x2,4cm z płynem w środku.Czekam na powtórny po roku Rezonans na tym samym aparacie,by stwierdzić czy rośnie i jak szybko.Oprócz tego w obrazie dużo w istocie białej drobnych plamek,prawdopodobnie drobne udary.Póki co biorę stale acard i doraźnie przeciwbólowe-na ból głowy.Poza tym mam zaburzenia w odczuwaniu bólu i temperatury.B.źle znoszę temp.>22 stopni C,słońce(całą zimę nie grzeję w pokoju w którym przebywam),odczuwam ustawiczne zmęczenie.A co się robi gdy jest płyn.Neurochirurg powiedział ,że torbiel jest całkowicie nieoperacyjna.Jeśli będzie rosła i pękała to grozi mi wodogłowie.Już mam rozsunięte komory.