Witam
Prywatny pediatra polecil mi szczepionke w tabletkach Buccalin Berna.Podobno jest dostepna tylko w Szwajcarji i Austrii.Czy ktos slyszal cos na temat tej szczepionki?
W jaki ewentualnie sposob ja zdobyc?
![]() |
![]() |

A.K. napisał(a):dziekuje za odpowiedz,jest bardzo wyczerpujaca.W chwili obecnej synek bierze eurespal i budesonit forte 2 razy dziennie oraz bioparox i syrop jutussin 8.
Zapewne wskazane bylyby testy na alergie?czy ewentualnie jakies inne badania rowniez?

anaKP napisał(a):witam wszystkich
moje doświadczenie z buccaliną zaczęło się zaledwie 7miesięcy temu. Mój synek choruje non stop. KOńczy jedno przeziębienie po trzech dniach rozpoczyna na nowo wchodzenie w przeziębienie. Brał ribomunyl, luivac. jest pod stałą kontrolą laryngologa, ponieważ ciągłe katary spowodowały przerost migdałów i do tego ma dość duży trzeci migdał. Jest też pod opieką alergologiczną. Mniej więcej raz w miesiącu konieczna była pomoc ambulatoryjna a wizyta u pediatry 2-3razy w miesiącu. Po buccalinie synek przeziębiał się o wiele rzadziej. Nie miał powikłań- typu zapalenie ucha. Wychodził szybko z przeziębienia- w niczym nie przypominały one tego co przechodziliśmy wcześniej. Nawet chodził do przedszkola, co wydawało mi się niemożliwe. Powinnam podać mu drugą dawkę..nie mam dostępu i będę się starała skorzystać z pomocy osób, które sprowadzają buccalinę. Znów chorujemy z 2-3 dniowymi przerwami. Znów są powikłania.. a katary bardzo obfite. Myślałam, ze mój syn nigdy nie przestanie chorować..że on taki chory będzie już zawsze- zatem jeśli chodzi o mnie i nasz przypadek zawsze od serca polecę buccalinę.