Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GinekologGinekologia – dziedzina medycyny zajmująca się kobiecym układem rozrodczym w szczególności leczeniem bezpłodności, zaburzeniami miesiączkowania, stanów zapalnych pochwy i przydatków, antykoncepcją hormonalną a także profilaktyki nowotworowej piersi i kobiecych organów płciowych.
Regulamin działu
W dziale „Ginekologia” wszystkie kobiety odwiedzające to forum medyczne znajdą cenne informacje na wszelkie tematy związane z ich układem rozrodczym. W tym miejscu toczą się interesujące rozmowy na temat profilaktyki oraz leczenia chorób żeńskiego układu płciowego. Tematyka jest niezwykle szeroka. Porozmawiaj o leczeniu niepłodności, zaburzeniach miesiączkowania, czy też ciąży pozamacicznej. Jeżeli szukasz dodatkowych informacji na temat zdiagnozowanych cyst na jajniku lub stanów zapalnych pochwy, wejdź na forum. Zadbaj o profilaktykę, regularne badania – jak często powinnaś je wykonywać? Wartym uwagi są także kwestie związane z antykoncepcją, skutkami zażywania tabletek antykoncepcyjnych. Jeżeli masz jakieś pytania na temat rzeżączki, świerzbu lub wszawicy łonowej zadaj je właśnie tutaj. Szukasz przyczyny bólu podbrzusza, który zdarza ci się okresowo? Nie wiesz jak łagodzić niezwykle bolesne miesiączkowanie? Nie wykluczone, iż dzięki doświadczeniu innych uczestników dyskusji dotrzesz do poszukiwanej informacji. Nie wahaj się – pytaj!
witam.ostatni okres miałam 14lutego.cykle mam co 28 dni.okres spóżnia mi sie 4 dzień.przed spodziewanym okresem współzyłam bez zabezpieczenia.kilka lat temu miałam konizacje.zmierzyłam temperature w pochwie dzis rano po przebudzeniu 36.6(wiem ze mierzy sie cały cykl).od kilku dni mam mdłosci i dziwnie sie czuje do tej pory przed okresem bolały mnie piersi a teraz nie kłuje mnie czasami w podbrzuszu.czy moge byc w ciaży?mamy 2 dzieci z mężem .dziekuje za odpowiedz
Jeśli nie prowadzisz obserwacji i współżyłaś bez zabezpieczenia to oczywiście możesz byc w ciąży. Przed okresem są dni niepłodne tylko wtedy, gdy okres rzeczywiście wystąpi, natomiast gdy cykl sie wydłuża najczęściej przesuwa się sama owulacja, wiec i dni płodne. Jednak 4 dniowe spóźnienie to na razie niewiele i okres możesz lada chwila dostać. Jeśli od współżycia minęło 7 dni możesz zrobić test. Na objawy ciąży jeszcze za wcześnie, pojedynczy pomiar temperatury także nic nie mówi.
dzieki za odpowiedz a ostatni okres miałam 3 dni wczesniej troche niepokoja mnie te mdłosci i niemam apetytu nawet kawa mi za bardzo nie smakuje a mdłosci i tak dziwnie mam na żołądku jak sie przebudze z rana jest najgorzej a czy na test niejest za wcześnie
Co nie oznacza ciąży? Mokro? To może byc subiektywne odczucie. Napisałam, ze jeśli minęło min. 7 dni od stosunku możesz zrobić test, albo udaj się do laboratorium na test z krwi.
mysle ze poczekam jeszcze może dostane okres.kiedys tak miałam ,chyba przez 1miesiąc brak okresu a jak poszłam do gin okazała sie mała torbiel i dlatego okresu niebyło może to to samo
to czekanie jest najgorsze rano mierzyłam temperature w pochwie po przebudzeniu 36.6 to chyba oznacza ze dostane okres.wiem ze powinnam mierzyc cały cykl
Ta tempka nic nie oznacza. Temperatura spada kiedy dostaejsz okres lub w czasie jego trwania. Skąd przypuszczenie, ze ta wskazuje akurat na jego nadejście? U jednych kobiet temperatura np.36.8 to temperatura niska...u innych wysoka.