Przez bardzo długi czas się odchudzałam. Jakiś rok temu przestałam mieć miesiączkę. Kochałam się z facetem w połowie czerwca. Niedawno zaczęłam miewać nudności, itd... Zrobiłam sobie test i wyszło, że jestem w ciąży. Czy to możliwe? Przecież nie mam okresu i używaliśmy prezerwatywy... Pomóżcie.
to, ze nie mialas okresu nie swiadczy przeciez o tym, ze jestes bezpłodna!!!! moja sasiadka myslala ze juz ma menopauze bo przez 3 czy 4 lata nie miała okresu i w wieku 45 lat zaszła w ciaze!!!!!!!!!! tak niespodziewanie. moze to zły przykład dla Ciebie, ale dobry na to,ze róznie to z tym okresem bywa.... wydaje mi się, że w Twoim przypadku ciąża jest bardzo możliwa, test ciążowy czasami myli się pokazując wynik ujemny, jednak w drugą strone baardzo zadko się myli, bo w koncu skoro wykrył HCG, to hormon ten musi tam byc, chyba ze przyjmowałas jakies leki itd?? jeszcze te nudnosci.... racja, powtorz test, albo od razu zrób test krwi on juz da 100% pewnosci
Princess, 3-4 lata braku okresu? Jesteś pewna? W czasie premenopauzy cykle robią się nieregularne i płodność spada, ale owulacja może jeszcze występować.
ta kobieta juz zapomniała o okresie i płodnosci, i nagle zaszła w ciaze, wszyscy byli w szoku, a ona najbardziej, teraz wszyscy mysla, ze jej córka to wnuczka,jestem pewna w 100% bo biedaczka sie kiedys zaliła mojej mamie i opowiedziala cala historie:) no chyba, ze bohaterce pomyliły sie fakty, ale watpie chyba tyle jeszcze pamieta:)nie wiem jak to jest w czasie premenopauzy nie znam sie na tym, jeszcze mam daleka droge....myslalam, ze wiecej takich przypadkow sie zdarza, ale może ona jest jakims wyjatkiem
Czytałam o wystąpieniu owulacji u kobiety po menopauzie - to był wyjątkowy przypadek. W premenopauzie też możesz rozpoznać płodność i uniknąć poczęcia. Jak to się stało, że zrobiła test? Nie mogła poznać tego po braku miesiączki...
nie mam pojecia jak, tego juz nie wiem, ale ta dziewczynka ma teraz 10-11 lat, a chyba wtedy testy nie byly tak w modzie, wydaje mi sie, ze przez kilka dobrych tygodni ciazy nie miala o niej pojecia, a potem moze jakos inaczej sie czula, poszła do lekarza i niespodzianka:) na prawde nie wiem...