Szanowni państwo przedstawię całą historię tego zjawiska lub choroby i prosiłabym, o jakie kolwiek informację pomocnicze, za które będę bardzo wdzięczna. Wszystko zaczęło się od bólów kręgów szyjnych i stawu barkowego prawej ręki udałam się z tym do lekarza rodzinnego, który po przeprowadzonej diagnozie opisowej dał mi skierowanie na rehabilitację do szpitala rehabilitator zlecił ultra dźwięki, pole magnetyczne, zimne powietrze z dmuchawy, ( co raczej nie było pomocne moim zdaniem). Po ukończeniu rehabilitacji trwającej dziesięć dni zniknęły bóle kręgów szyjnych natomiast pozostały bule barku pojawiające się od czasu do czasu w prawej ręce. Po kolejnej wizycie u lekarza rodzinnego kazał zgłosić się do neurologa, ponieważ nie podobało mu się to oraz nie posiadał odpowiednich kwalifikacji, aby przeprowadzić badania. Do neurologa zapisałam się prywatnie zostałam zapisana na wizytę za trzy tygodnie. Po około dwóch tygodniach czekając na wizytę zaobserwowałam również drętwienia małego piątego oraz czwartego palca u lewej reki drętwienie trwało i trwa cały czas dokładnie 24/7 oraz brak siły w lewym ręku od nadgarstka w dół nie potrafię nawet dobrze ścisnąć dłoni w pięść oraz utrzymać, co niektórych rzeczy w tym reku następnie objawiły się bule w miejscu lewego barku. Po wizycie u neurologa oraz przedstawienia mu całej sytuacji otrzymałam skierowanie na rezonans wszystkie badania rezonansu trafiły do lekarza neurologa oraz do mnie.
„Wyniki badania kręgosłupa szyjnego
Opis: Badanie kręgosłupa szyjnego wykonano aparatem GE MR Sina 1, 5 T stosując sekwencje Fast, FSE, uzyskując obrazy T1-, T2-zależne w projekcjach strzałkowej oraz poprzecznej.
Złagodzenie fizjologiczne lordozy szyjnej.
Wysokość trzonów kręgów zachowana.
Na poziomie C45-C6 modelowanie przestrzeni około rdzeniowej przez nawarstwienia osteofityczne na tylnych krawędziach trzonów i minimalne wypukliny tarcz międzykręgowych bez istotnego zwężenia kanału kręgowego.
W badanym odcinku kręgosłupa morfologia sygnału rdzenia kręgowego prawidłowa. „
Okazało się po następnej wizycie, że wszystko jest w porządku, że rezonans nie wykrył nic dziwnego a objawy nadal występują neurolog skierował do mnie serię pytań dotyczących powikłań tej ręki czy jakieś były złamania zwichnięcia itp. Miałam złamaną rękę w nadgarstku około 30 lat temu czy to może dopiero się teraz objawiać?. Neurolog przepisał mi stabilizator łokciowy firmy OPPO 1086 i kazał się pokazać na kontrolę za 3 tygodnie po pierwszym dniu noszenia stabilizatora zaobserwowałam lekkie opuchnięcie ręki od nadgarstka w duł oraz zaczerwienienie myślałam, że jest zbyt ciasno założony, ale tak nie jest. Obawiam się, że są to skutki uboczne stabilizatora albo się mylę i takie są jego działania i że tak powinno być?. Nie wiem nie znam się czy ktoś udzieli mi informacji na temat działania tego stabilizatora z góry będę bardzo wdzięczna.