Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹FarmaceutaFarmaceuta to dział, w którym dowiesz się wszystkiego o lekach, suplementach diety i witaminach. Tu przeczytasz o tym, jak stosować leki, porozmawiasz o ich składzie i efektach niepożądanych, które mogą wywołać. Których leków nie wolno łączyć z alkoholem? Czy suplementy diety są skuteczne? A może nie warto ich kupować? Który lek wybrać? Które leki można podawać dzieciom?
Czy znacie może jakiś sensowny i sprawdzony lek na bóle stawów, spowodowane przeciążeniem i kontuzjami? Dodam,że 2 lata temu miałem zabieg artroskopii , po którym brałem bodajże Artryl...i 2 lata miałem spokój, teraz bóle wracają
Na początek zalecam usg kolan.Po takim okresie mogły się wytworzyć zmiany zwyrodnieniowe( czasem się zdarza) dlatego wskazane jest zdiagnozowanie przyczyny.Dobrze jest też wykonać badanie krwi z uwzględnieniem czynnika RF(również TSH).A wówczas można pomyśleć o wdrożeniu leczenia.
Rezonans mag przed artroskopią wykazał uszkodzenie łąkotki, która została częściowo wycięta w zabiegu.Czy zmiany zwyrodnieniowe nie dotyczą przypadkiem wszystkich stawów? Mnie bolą tylko kolana, ale nimi pracuję.O co chodzi z tymi czynnikami RF i TSH?. Pozdrawiam