Witam . Mam taki o to problem , od pewnego czasu mam bóle kolan , dłoni ( pojawiły się na nich dość widoczne żyły takie fioletowo - niebieskie dobrze widoczne ,na stopach też są obecne takie wyraźne i na klatce piersiowej ) normalne można powiedzieć bóle reumatyczne , wszystko przechodzi po Odnovicie tyle że te kolana i dłonie nie całkiem ( żyły cały czas tak samo ) kolanko czasem poboli i dłonie też , miałem tak już kilka razy ale to same kolana tylko i samo przechodziło . Jednego razu ból był na tyle mocny , że musiałem wziąść naproxen i przeszło kolana mi tak jakby troche drętwiały , dodam że cały czas mam oczy opuchnięte jakbym miał nieprzespaną noc i to niejedną a ze 2 - 3 ostatnio zimno mi w dłonie i nogi często jak innym jest ciepło ok . Wyniki ogólnie dobre dlatego wszystkich nie piszę :
Morfologia :
_ Limfocyty % 48 20 - 45 H
_ Neutrofile # 2.20 2.50 - 7 L
Dodam jeszcze że te oznaczające anemie mam w dolnych granicach .
Badanie ogólne moczu :
_ wyniki dobre
Osad moczu :
Wałeczki szkliste obecne ( żadna nowość bo co jakiś tam czas mam chyba piasek na nerkach , ale sam schodzi i wszystko ok kamieni jak na razie chyba nie miałem )
Na koniec robione tydzień później CRP 5.09 0.00 - 5.00 H
Mam nadziej , że ktoś mi pomoże lekarka powiedziała , że rosnę jeszcze mam 20 lat , i z tego te żyły i wszystko ale ja tego nie łykam , bo niby czemu boli mnie o wiele bardziej z prawej strony i to tyle .