Witam Wszystkich.
Proszę was o pomoc w ustaleniu przyczyny lub nakierowaniu do dalszej diagnostyki.
Dolegliwości zaczęły się pod koniec roku 2008, wtedy wystąpiły bóle głowy, brzucha, przelewanie, wzdęcia. W lutym 2009r. udałem się do lekarza, który zalecił Controloc, twierdząc, że jest to reflux. Później zostałem przeleczony antybiotykami, po stwierdzeniu Helicobacter pylori w kale. Pod koniec antybiotykoterapii pojawił się nalot na języku. W gastroskopii nie wykazano odchyleń, ani refluxu. Od listopada mam zaparcia tzn. stolec oddaje kilka razy dziennie, jest on jednak bobkowaty i twardy. Natomiast od grudnia powiększył mi się węzeł chłonny, który jest bardzo bolesny. Po nieustających problemach skierowano mnie do szpitala, gdzie stwierdzono zespół jelita drażliwego (IBS) oraz stan zapalny górnych dróg oddechowych. Ogólnie wszystkie badania mam bardzo dobre (morfologia, posiewy, endoskopowe), więc lekarze nie potrafią określić źródła problemu.
Objawy:
-bóle głowy, czoła oraz górnej części
-stany podgorączkowe, 37,1-37,9°C
-pieczenie oczu, przekrwione spojówki
-suchość w jamie ustnej, flegma
-obłożony język, kolor biało-beżowy z zielonymi plamami
-przekrwione gardło
-powiększony lewy węzeł podżuchwowy z bólem pulsującym
-wzdęcia jelit, przelewanie (min. po mleku, cukrach, owocach, majonezie, czosnku)
-bóle brzucha z lewej strony, ok. 8cm od pępka
-stolce bobkowate, zazwyczaj są ciemne i wysuszone
-lekko odbarwione paznokcie
-uczucie zmęczenia i senność
Za wszelkie sugestie serdecznie dziękuje.