Witam serdecznie.
Mam dziwny problem. Leżałem w szpitalu ponad 3 tyg, z przyczyn CU. Miałem 2 operacje itd..ale nie w tym rzecz i nie o te komplikacje chodzi. Chodzi mianowicie że praktycznie po wyjęciu wkłucia centralnego miałem zakładane welfromy w prawą rękę.
Wielokrotnie min 5x gdyż zazwyczaj poprzednie się zapychały, podciekały, stawały się mało drożne. Efekt tego taki że wyszedłem ze szpitala z bolącą prawą ręką. Objawia się to poprze ból dłoni przy wyprostowanej ręce oraz ból przy mocniejszym chwycie któregoś z przedmiotów. Co więcej dłoń a w szczególności 3palce licząc od kciuka stały się bardzo wrażliwe na ciepło / zimno. Zauważyłem również że ta dłoń mi bardziej marznie a w nocy nie pozwala spać, dopóki nie znajdę jakiejś odpowiedniej pozycji by dobrze ja ułożyć.
Lekarze ze szpitala przepisali mi jedynie wit B complex bez żadnych dalszych instrukcji. Mija 3 tydz od wyjścia ze szpitala i żadnej zmiany. Jeśli chodzi o inne komplikacje to raczej były związane z operacją na jelicie... no może lekkie zaleganie moczu co skończyło się cewnikiem. Jednak to przeszło i mocz schodzi USG nic nie wykazało.
Starałem się naświetlić w miarę przejrzyście sprawę.
Proszę o ewentualną pomoc, jakieś sugestie.
Pozdrawiam i dziękuje.