WITAM PROSZĘ POMÓŻCIE!!!
Mialam założone lekarstwo do 6. Lekarstwo wypadło i pozostała duża dziura. Fakt, zawaliłam i nie poszłam do dentysty. 2 tygodnie temu po przygryznięciu na ten ząb stale boli mnie ten ząb, mimo ,że nigdy wcześniej mnie nie bolał. Wraz z upływem czasu ząb nie przestawał boleć więc Po około tyg poszłam do dentysty skarżąc się na ogromny uciskający ból, promieniujący od 6 zęba do pierwszego, swędzenie( co najdziwniejsze nie bolał mnie aż tak bardzo sam ząb jak dziąsło i żuchwa). Zwróciłam uwagę na to,że ząb reaguje silnym bólem również na zimno i inne czynniki. Pani dentystka wstrzyknęła mi 2 znieczulenia po czym i tak czułam ból głownie 6 zęba, bo wierciła mi też w 7 obok twierdząc,że ból głównie pochodzi od 7 w celu obejrzenia w jakim stanie są oby dwa zęby. Strasznie bolało.W końcu zostało założone lekarstwo do obu 6 i 7. Dostałam skierowanie na rtg 7 i 6 i gdyby ból nie ustał miałam sie zgłosić jak najszybciej z rtg zęba. Od tego czasu minął tydzień, i boję się wrócić... boję się ponownego bólu.
Obecnie ząb boli mnie nawet gdy dotykam go językiem, mam uczucie jakby się ruszał. Lekarstwo jest jakby wybrzyszone..czuje jakby bylo w nie moim zębie.Gdy lekko przycisne językiem strasznie boli. Czuje ciśnienie w zębie. Poza tym cały czas pulsuje.Nie mogę zamknąc do końca szczęki bo czuję uscisk i ból. Do tego Jeszcze bardziej boli mnie CAŁA ŻUCHWA OD 1 zęba do samego końca szczęki do zawiasu. Całą prawą stronę szczęki mam dość ciepłą i stan podgorączkowy. Biorę ketonal 100 ale i tak pomaga mi tylko na 4-5 godzin. Początkowo po wizycie brałam 1/2 tabletki-wystarczało. Teraz biorę w całości. I coraz mniej pomaga.PROSZĘ POMOCY!!!