Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹StomatologStomatologia – dziedzina medycyny zajmująca się leczeniem chorób zębów i przyzębia a także stawem skroniowo-żuchwowym, w szczególności takich chorób jak próchnica i paradontoza oraz zapaleń dziąseł, przyzębia i miazgi zęba.
Regulamin działu
Szukasz informacji na tematy związane ze stomatologią? Jeżeli tak, to miejsce jest właśnie dla Ciebie. Tutaj spotykają się wszyscy zainteresowani profilaktyką oraz sposobem leczenia dentystycznego. Odwiedź forum i weź udział w dyskusji. Przyłącz się do toczących się rozmów lub rozpocznij nowy wątek. Porozmawiaj o chorobach zębów i przyzębia. Masz konkretne pytania? Trapią cię wątpliwości? Przedstaw je innym użytkownikom forum. Być może to właśnie oni pomogą rozwiązać Twój problem lub wskażą miejsce gdzie taką pomoc uzyskasz. Dowiedz się jakie są objawy paradontozy, zapalenia dziąseł i przyzębia. Poznaj zagadnienia związane z ich leczeniem. Jak skutecznie zwalczać kamień nazębny? Jakie środki mogą ci w tym pomóc? Zastanawiasz się nad wybieleniem zębów? Wahasz się czy ten zabieg nie zniszczy szkliwa twoich zębów? Sprawdź co na te i inne tematy sądzą inni. Zapytaj o ich własne doświadczenie w tym zakresie. Z pewnością pomoże Ci to podjąć właściwą decyzję a także rozwieje Twoje wszelkie wątpliwości.
Pisałam wcześniej że rok temu cos tak jakby mi przeskoczylo w lewym stawie ale po jakims czasie przestalo bolec. Lecz co jakis czas bol się odzywal i za kazdym razem byl innym. Poradzono mi tutaj abym skontaktowala sie z ortodontą i tak właśnie zrobiłam. Byłam u ortodonty i tam Pani powiedziala że trzeba zrobić analize aby co kolwiek stwierdzić ale ona kosztuje 500 zl a w tej chwili mnie na to niestać. i bym tak bardzo sie tym nie przejmowala ale od 3 dni boli mnie tak dziwnie jak leze na lewej stronie glowy to boli jak na prawej tez dziwnie i jak leze na plecach tez jakos nie tak. wogle sie nie wysypiam. Boli mnie tak przy uchu pod uchem tam co jest taka kośĆ. i martwi mnie jeszcze to ze te kosci pod/za uchem co są z dwóch stron jedna jest niżej opuszczona i bardziej do przodu a druga jest krotsza i tak jakby bardziej w tyl. Nie wiem dokladnie jakl to opisać. Czy mogą być jakieś powiklania ze zbyt duzym czekaniem? Czy moze ktoś z was mial cos w podobie? Czy to je3st coś poważnego i jakie moga być tego konsekwencje? Prosze o odpowiedz to dla mnie bardzo wazne bo sie tym martwie a na analize musze jeszcze troche poczekać. Z gory dziekuję.
witam dziwie sie ze analiza 500 zł co to za analiza , tylko jak lekarz poogląda ja bym to skonsultowała z kims innym i przede wszytskim zrobiła szyne na zęby , bo daje głowe że może to być z zaciskania zębów
Ta Pani mówiła że to jakaś analiza gerbera cos takiego. Ona powiedziala ze najpierw analize zrobic a potem mozna pomyslec o szynie na noc. I wypisala mi skierowanie na zdjęcia.