Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹InternistaInterna – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami wewnętrznymi człowieka czyli chorobami układu oddechowego, pokarmowego, krążenia a także ostrymi zatruciami, chorobami zawodowymi, skazami krwotocznymi, chorobami układu ruchu.
Regulamin działu
Dyskusje w tym dziale toczą się wokół tematów związanych z wszelkimi dolegliwościami wewnętrznymi człowieka. Jeżeli szukasz informacji na temat układu pokarmowego, oddechowego czy też układu krążenia, powinieneś odwiedzić to miejsce. Zadawaj pytania i szukaj odpowiedzi. Forum adresowane jest zarówno do samych pacjentów poradni internistycznej, jak i członków ich rodzin, którzy pragną pogłębić swoją wiedzę w tym obszarze. Zapraszamy do aktywnego uczestnictwa w rozmowach, dzielenia się swoim doświadczeniem oraz udzielania wskazówek innym. Dowiedz się czegoś więcej na temat skazy krwotocznej i chorób zawodowych. Jeżeli szukasz pomocy w interpretacji diagnozy swojej dolegliwości czy też interpretacji przeprowadzonych badań – nie wykluczone, iż znajdziesz ją właśnie w tym oto miejscu. Naucz się radzić ze swoimi problemami zdrowotnymi, pozwól sobie pomóc – postaw na zdrowie! Warto wykorzystać szansę jaka płynie z możliwości aktywnego uczestniczenia w dyskusjach na temat spraw, które cię dotyczą.
Proszę o pomoc. Od wczoraj czuje ból po prawej stronie klatki piersiowej. Początkowo w jednym miejscu, z przodu klatki piersiowej, kłucie i lekkie rozrywanie. Dziś z tyłu także, jakby na plecach, z przodu mniej.. Ból nie jest jakoś bardzo silny, nasila się przy leżeniu po tej stronie, brak też duszności i kaszlu... Oczywiście już się nastraszyłam, że to odma opłucna z łagodnym przebiegiem :) proszę o pomoc..czy to możliwe, że to jedynie zwykłe nerwobóle? Nie palę i nigdy nie paliłam, więc nie jestem w grupie ryzyka osób zagrożonych odmą..
jeśli kluje Cię w klatce piersiowej a ból przechodzi na plecach, koło łopatki z tyłu to raczej jest to nerwoból. mój ojciec takie ma. jemu pomaga kiedy leży na podłodze z nogami na fotelu (żeby były wyżej). widok komiczny ale jemu pomaga.