Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹ChirurgChirurgia – dziedzina medycyny zajmująca się operacyjnym i zabiegowym leczeniem schorzeń i chorób wyodrębniamy specjalizacje podstawowe: chirurgia dziecięca, torakochirurgia, ogólna, plastyczna, szczękowo-twarzowa, kardiochirurgia, neurochirurgia, stomatologiczna.
Regulamin działu
Jeżeli chcesz wziąć udział w dyskusji na tematy związane z chirurgią, zabiegami chirurgicznymi oraz leczeniem chirurgicznym, odwiedź dział „Chirurg”. Znajdziesz tutaj porady forumowiczów odnoście problemów, które być może dotyczą Ciebie lub Twoich bliskich. Niezwykle cenne wskazówki mogą uzyskać tu nie tylko pacjenci przygotowujący się do zabiegów, ale także ci, którzy są obecnie w trakcie rekonwalescencji po leczeniu chirurgicznym. Dowiedz się czym jest chirurgia małoinwazyjna i kiedy się ją stosuje. Na czym w praktyce polegają zabiegi laparoskopowe i endoskopowe? W jakich przypadkach stosowana jest chirurgia endowaskularna? Znajdziesz tu odpowiedzi na pytania z zakresu wielu działów chirurgii, takich jak m.in.: chirurgia ogólna, dziecięca, urazowa, szczękowo-twarzowa, naczyniowa czy chirurgia układu nerwowego. Szczególnie cenne dla wielu użytkowników są dyskusje w obrębie chirurgii plastycznej. Warto wziąć w nich czynny udział. Forum zaprasza wszystkich otwartych na wiedzę i zdobywanie nowych doświadczeń.
od Kilkunastu dni mam problem z bólem w dole podkolanowym, trenuję piłkę nożną od kilku lat, jestem w wieku 17 lat, wrocilem po 3 miesiecznej kontuzji przywodziciela i od miesiaca prawie codziennie chodze na treningi, pierwszy ból pojawił się po wewnętrznej stronie nogi czyli w prawej nodze z lewej strony, gdy zegne noge w kacie 90 stopni i napne sciegna podkolanowe to przy dotyku czuć dwa obok siebie, mi boli te bardziej z prawej strony, objawy bólu poczułem grając na ulicy po mocnych strzałach z powietrza, trenowałem dalej i czułem ból tylko przy mocnych kopnieciach, zrobilem sobie 5 dniową przerwę smarowalem mascia rozgrzewajaca konska z kasztanowca, intensywny bol powrocil podczas meczu jednak nie tylko przy kopnieciach lecz, przy wyprostowanej nodze, 2 dni pozniej juz nie odczuwalem bólu teraz znow sie nawrocilo po mocnym kopnieciu w pilke i podczas zgiecia kolana czuje jakby jakas mala kosteczka badz cos wtym rodzaju lekko sie przestawia na tym sciegnie, mam nadzieje ze dobrze wytlumaczylem bardzo prosilbym o rady
nie cos jest przesuniete tylko cos sie przesuwa podczas wolnego zginania nogi, jak robie to szybko to nic nie odczuwam, oczywiscie czuje to jak przykladam rekę do tego ścięgna