Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GastrologGastrologia – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami układu pokarmowego, w szczególności żołądka, wątroby i trzustki, a także przełyku i dróg żółciowych takimi jak wrzody żołądka, choroba refluksowa przełyku, zespół jelita drażliwego, kamica pęcherzyka żółciowego, zapaleń wątroby i trzustki oraz nowotworów w obrębie jamy brzusznej.
Regulamin działu
W dziale „Gastrolog” znajdziesz porady i informacje na temat czynności układu pokarmowego oraz chorób związanych z zaburzeniem jego funkcjonowania. To tu dotrzesz do opinii innych osób na temat sposobu diagnozy oraz późniejszego leczenia dolegliwości pojawiających się w obrębie: przełyku, żołądka, jelit, odbytu, dróg żółciowych czy też wątroby i trzustki. Jeżeli szukasz porad na temat takich schorzeń jak: zespół jelita drażliwego, choroby refluksowej przełyku czy też zapalenia trzustki oraz wątroby, wejdź do tego działu. Ciekawych informacji na temat wrzodów żołądka – choroby na którą cierpi coraz większy odsetek naszego społeczeństwa – dostarczy Ci aktywny udział w dyskusjach podejmowanych przez użytkowników tego forum medycznego. Warto już dziś skorzystać z okazji i przedstawić swoje doświadczenie w obszarze nowotworów w obrębie jamy brzusznej. Dowiedz się czegoś więcej na temat schorzenia gastrologicznego, na które cierpisz Ty lub Twoi bliscy. Spróbuj sobie pomóc.
Witam od jakichś 2 tygodni po wypiciu piwa lub zapaleniu papierosa czuje dziwny lekki ból w lewym boku pomiędzy pępkiem a górą kości miedniczej, czyli troszkę niżej niż żebra... od dziś przestaję pić alkohol chociaż na jakiś miesiąc... z papierosami też daję sobie spokój... myślałem że to wątroba ale przed chwilą wyczytałem że wątroba jest po prawej stronie:)co to może być od czego i co robić... z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich
aha i zapomiałem dodać ze jak zapaliłem marichuane to tez odczuwałem ten ból ale teraz postanawiam sobie że zero alkoholu papierosów i marichuany też oczywiście. myślę że jak kilka miesięcy uda mi się wytrzymać to troche mój organizm się odbuduje. pzdr i czekam na odpowiedzi
Nawet nie wiesz gdzie masz wątrobę a za maryche sie bierzesz! Człowieku jestes nie dojrzały a takie używki do dojrzałosci na pewno Cię nie zaprowadzą co najwyzej do rynsztoka , potocznie mówiąc.Nie wiem w jakich ilościach i jak długo alkohol spozywasz ale jesli miesiąc dla Ciebie to jakies wyrzeczenie to wybacz ale cos z Tobą jest nie tak. Masz 22 lata a ja wnioskowałam , ze jakieś 15 - 16. Zastanów się nad swoim życiem i myślę , ze pomoc psychologa by Ci nie zaszkodziła. Pozdrawiam:)
Nie "stwierdziłam" a wnioskowałam po Twoim poście, a to róznica! Dlatego spytałam o wiek. A na odpowiedz do tematu poczekaj, być może ktoś ma inne zdanie i Ci pomoże:)
Pobolewa Cie w boku , przeszkadza Ci to , to idz do lekarza . Pic i palić nie musisz , skoro poza tym dolegliwosci żadnych nie ma , to po co wyszukujesz sobie choroby ?
Fajny nick.....THC :D ...dobrze, że mówisz o jaraniu bo bym nie połapała :D <lol> A tak serio....nie wiem co Ci dolega.... Może serio ktoś wie i wtedy Ci napisze.
Pewnie to na tle nerwowym. Z drugiej strony skoro przeszkadza CI,że jak wypijesz czy zapalisz zaczyna boleć to po co pijesz,po co palisz?Bezsensu. A swoją drogą może idz do internisty jakieś USG zrobi i jak wsio okej to wystarczy rzucić powód bólu i przestanie.