Witam serdecznie. Mam 11 lat i także odczuwam ból mięśnia łydki . Cztery dni temu na jednej ze szkolnych przerw grałem z kolegami w piłkę nożną . Z reguły gram na ataku jednak w tym momencie znalazłem się po wykonywaniu rożnego pod swoją bramką i wykopywałem piłkę . Podczas wykopu poczułem , jak mięsień łydki idzie mi do góry . Mięsień posunął się aż pod kolano i opadł na swoje miejsce . W tym momencie na parę minut straciłem czucie w nodze , a dokładnie od kolana do palców stopy . Upadłem i gdyby nie mój silniejszy kolega to pewnie bym się sam nie podniósł . Po chwili odzyskałem czucie . Przez dwa dni nie mogłem samodzielnie stanąć na nodze . Pod koniec drugiego dnia stawałem na nodze już bez pomocy laski . Wczoraj , czyli dnia trzeciego , ból zaczął coraz mniej doskwierać . Ale dziś noga znowu dała o sobie znać i boli mnie mocniej niż wczoraj . Nie znam się ani na mięśniach , ani na kontuzjach . Moja pani od wf-u powiedziała, że mogę mieć naderwany mięsień łydki , ale chcę się upewnić. Ile dni będę odczuwał ból ? Jaką maść stosować i jaka to dolegliwość ? Z góry dziękuję i proszę o pomoc .