Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GastrologGastrologia – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami układu pokarmowego, w szczególności żołądka, wątroby i trzustki, a także przełyku i dróg żółciowych takimi jak wrzody żołądka, choroba refluksowa przełyku, zespół jelita drażliwego, kamica pęcherzyka żółciowego, zapaleń wątroby i trzustki oraz nowotworów w obrębie jamy brzusznej.
Regulamin działu
W dziale „Gastrolog” znajdziesz porady i informacje na temat czynności układu pokarmowego oraz chorób związanych z zaburzeniem jego funkcjonowania. To tu dotrzesz do opinii innych osób na temat sposobu diagnozy oraz późniejszego leczenia dolegliwości pojawiających się w obrębie: przełyku, żołądka, jelit, odbytu, dróg żółciowych czy też wątroby i trzustki. Jeżeli szukasz porad na temat takich schorzeń jak: zespół jelita drażliwego, choroby refluksowej przełyku czy też zapalenia trzustki oraz wątroby, wejdź do tego działu. Ciekawych informacji na temat wrzodów żołądka – choroby na którą cierpi coraz większy odsetek naszego społeczeństwa – dostarczy Ci aktywny udział w dyskusjach podejmowanych przez użytkowników tego forum medycznego. Warto już dziś skorzystać z okazji i przedstawić swoje doświadczenie w obszarze nowotworów w obrębie jamy brzusznej. Dowiedz się czegoś więcej na temat schorzenia gastrologicznego, na które cierpisz Ty lub Twoi bliscy. Spróbuj sobie pomóc.
witam. Mam 19 lat. w sobotę poszłam na obsługę na wesele czułam się nawet dobrze byłam od 12 do niedzieli do 4 w niedziele poszłam na poprawiny o 11 strasznie bolał mnie już brzuch praktycznie cały może bardziej z lewej strony ciężko mi zlokalizować dokładnie. musiałam dużo nosić ciężkich rzeczy. zjadłam tylko gołąbki przez cala niedziele miałam straszne nudności. o 19 wróciłam do domu. dostałam strasznych boleści i dostałam biegunki i strasznego bólu brzucha pomyślałam że to może zatrucie. położyłam się spać obudziłam się o 12 w nocy ponownie z biegunka. nie spałam praktycznie cała noc. z rana dobrze się czułam puki czegoś nie zjadłam po posiłku jakimkolwiek ból nasilał się pomyślałam ze może zielona herbata mi pomoże wypiłam 2 litry i nawet dobrze się czułam po niej. na kolacje postanowiłam zjeść twaróg po którym od razu mnie pogoniło do ubikacji. położyłam się spać troszkę się przespałam wstałam i okazało się że dostałam miesiączki zasnęłam. obudziłam się poszłam do wc i leciała mi krew jak woda podejrzewałam ciąże może przez to noszenie cięzkich rzeczy poroniłam? test miałam dzisiaj zrobic ale nie wiem czy jest sens. dzisiaj zjadłam mussli po którym oczywiscie mnie przeczysciło pomarańczowym kolorem. pije tylko zielona herbate ale coraz bardziej mi słabo przez brak posiłków uzupelniam tylko plyny żeby sie nie odwodnic. prosze o porade:(
Gastrolit by uzupełnic elektrolity,dieta lekkostrawna. Nifuroksazyd jest dobry na zatrucia...no ale nie wiemy co się właściwie dzieje może najlepiej będzie skontaktowac się z lekarzem.