Witam to znowu ja parę osób mnie pamięta:) mam taki problem strasznie boli mnie brzuch i mam wieczorem mdłości czy to możliwe że jest to ciąża? Zaznaczę ze ok tydzień temu skończył mi się okres. Wiem że niby w czasie ciąży nie można mieć miesiączki ale przeczytałam też na innych forach i parę artykułów że zdarzają się takie przypadki. Z narzeczonym praktykujemy stosunek przerywanym już od paru miesięcy się nie zabezpieczmy. Ostatni raz się kochaliśmy na drugi dzień po skończonej miesiączce. Co mam o tym myśleć..? a Może te bóle i mdłości to zupełnie coś innego...
Jeśli sie nie zabezpieczacie to ciąży nie można wykluczyć. Tak jak czytałaś czasem w początkowym okresie ciąży występują krwawienia - jednak zazwyczaj są one słabsze od miesiączki. Jeśli masz niezbyt obfite okresy, to można się pomylić. Najlepiej będzie jeśli zrobisz test. Mdłości i bóle brzucha mogą byc objawem niestrawności albo wynikać ze stresu.
Roxy na temat "okresu w ciąży" wiesz chyba wszystko bo to o ile sie nie mylę z Tobą polemizowałam na ten temat. O ciąży z preejakulatu też. Brzuch Cie boli pewnie na owulację a ciąża możliwa ale ze stosunku po okresie (o ile byłaś płdona) a nie wcześniej. Jesli sie martwisz zrób test. Poza tym wiesz, że ewentualne krwawienia w ciązy trzeba konsultować!