Regulamin działu
Jeżeli chcesz wziąć udział w dyskusji na tematy związane z chirurgią, zabiegami chirurgicznymi oraz leczeniem chirurgicznym odwiedź dział „Chirurg”. Znajdziesz tutaj porady forumowiczów odnoście problemów, które być może dotyczą ciebie lub twoich bliskich. Niezwykle cenne wskazówki mogą uzyskać tu nie tylko pacjenci przygotowujący się do zabiegów ale także ci, którzy są obecnie w trakcie rekonwalescencji po leczeniu chirurgicznym. Dowiedz się czym jest chirurgia małoinwazyjna i kiedy się ją stosuje. Na czym w praktyce polegają zabiegi laparoskopowe i endoskopowe? W jakich przypadkach stosowana jest chirurgia endowaskularna? Znajdziesz tu odpowiedzi na pytania z zakresu wielu działów chirurgii takich jak m.in.: chirurgia ogólna, dziecięca, urazowa, szczękowo-twarzowa, naczyniowa czy chirurgia układu nerwowego. Szczególnie cenne dla wielu użytkowników są dyskusje w obrębie chirurgii plastycznej. Warto wziąć w nich czynny udział. Forum zaprasza wszystkich otwartych na wiedzę i zdobywanie nowych doświadczeń.
Witam mam blizne na nosie od jakichś 12 lat, nabawiłem się jej gdy miałem jakieś 5 lat podczas zabawy na dworze, kawałek ostrej blachy wbił się mi w nos. Blizna rozciąga się od lewej strony i pzechodzi przez połowę czubka nosa i ma jakieś 3 cm, przez to lewa częśc nosa lekko opada w dół. Blizna była zawsze widoczna ale jakoś nie zwracałem na nią zbytnio uwagi, ostatnio postanowilem się dowiedziec wiecej na temat jej likwidacji(ukrycia) Polecacie jakies kremy na bliznę albo coś innego? Orientujecie się czy operacja u chirurga mogła by skorygować nos tak zeby był symetryczny po obu stronach, a jeśli tak to w jakiej cenie ?
Rhinoplastyka nosa,jest dosyć kosztownym zabiegiem i sprawą indywidualną,ocena co do zabiegu jest uzależniona od wielu czynników i tylko ocena przez lekarza chirurga plastyka pozwoli określić cenne.Będzie się wahać w granicach 3000 do 7000 zł.
Dzięki za info. a polecasz, polecacie jakiś krem albo coś w tym rodzaju żeby zniwelować(ukryć) samą bliznę ? Kiedyś ta blizna była praktycznie niewidoczna, ostatnio jednak( chyba od roku) blizna stała się widoczna, przynajmniej w moim odczuciu. Znacie jakieś kremu zeby wygładzić skórę i żeby nie było widać w prostej linii takiego jakby wgłębienia które własnie przechodzi od lewej strony do połowy czubka nosa. Chodzi mi poprostu o to żeby tej blizny nie było widać, lekka asymetria nosa nie rzuca się za bardzo w oczy, najgorsza jest własnie ta blizna:( co polecacie?
Polecić moge kilka ale na efekt bym nie liczył ale Twoja "działka"Deloxar, żel kosmetyczny na blizny,Cica Care/plastry na blizny,Contratubex.Jest też cepan ale ma to zapach cebuli.