Moja dwoletnia corka od trzech dni ma biegonke,goraczke i wymioty.Pierwszego dnia miala biegunke.nastepnego dnia b iegunka ustala ale pojawila sie goraczka i raz wymiotowala.Trzeciego dnia gorączka ustala ale pojawily sie wymioty i wolne stolce.Prawie nic nie je a jak cos juz zje to zaraz wymiotuje albo robi wodnista kupke.Staram sie jej podawac duzo plynow.Smecty nie chce pic.Na codzien jest bardzo aktywna dziewczynka teraz jest bardzo marudna i placzliwa.Byc moze to grypa jelitowa.Chciałam sie dowiedzie czego procz jelitowki moga byc takie objawy.
Rotawirus jak nic czyli potocznie jelitówka. Podaj dziecku Smecte,Gastroli bądz orsalit żeby uzupełnić elektrolity. Możesz podawać coś jak acidolac by przywrócić wlaściwą flore bakteryjną w jelitkach. Najwazniejsze,żeby dziecko piło...do jedzenie nie zmuszaj na siłe bo to nie ma sensu. Ugotuj marchwianke bądz w aptece można kupić w szklanej buteleczce(oH200 chyba się nzywa)kleik marchewka z ryżem. U mnie a przeszłam nie jedną jelitówke rewelacyjnie działają suszone jagody...zalewasz wrzątkiem 5 min i gotowe..cedzisz podajesz dziecku do picia...w smaku dobre i pomaga co najwazniejsze. Dziecko nie chce to trzeba jakoś sposobem,przez sen...no przecież musi coś brać,żeby się nie odwodnić.