Witam otóż moja 3-letnia córka dostała biały nalot na języku i bardzo się tym przejełam ponieważ już 4 dni wcześniej wyczułam u niej z bużki nieprzyjemny zapach .Stwierdziłam że to od nie umycia ząbków ale jeszcze teraz doszły wymioty bez gorączki.Czy to może wirus czy jakaś podstępna choroba .Nie wiem czy to ma znaczenie ale dzień wcześniej mała miała kontakt z dzieckiem które właśnie przechodziło prawdopodobnie wirusa z wymiotami i rozwolnieniem.Córka rozwolnienia nie ma .Pa
przepraszam że dopiero teraz odpisuję ale nie miałam chwili wolnego otóż nie brała anyybiotyku jest dzieckiem mało chorującym a wymioty po całym dniu i nocy przeszły dawałam jej dużo picia aby nie doszło do odwodnienia.Dziwne jest tylko to że teraz babcia (82lat) zaczeła dzisiaj wymiotować nie jestem lekarzem ale może to wirusowe i wszystkich nas dopadnie a jesteśmy 4-pokoleniową rodziną i jest nas 8 pa
Tak może to być wirus. Biały nalot na języku może też być związany z chorobami takimi jak: grzybica, reflux, choroby zatok. Poczytaj o tych chorobach i zobacz czy niecko nie ma jakiś objawów do nich pasujących.
Witam nie chce zakładać nowego tematu tylko się dołaczyć, więc miałem refluks około 3 lata temu się zaczoł rok temu zaczołem leczenie ponieważ nie było wyjaśnione dokładnie dzieki Bogu był chyba mały lecz nie wiem czy go jeszcze mam leczyłem się lnem i dieta od czasu do czasu tylko cięższe potrawy w ciągu roku zaczeło pomagać i w tejchwili nie mam boleści żołądka oraz zgag tylko zotało małe zapowietrzanie zoładka tzn ze musi się dobrze odbić oraz przez przejedzenie kwaśny smak w gardle i zatoki nie raz mam tak ze jak przechyle głowe do dołu to czuje zatoki o raz najgorsze dlaczego się dołączyłem do tego tematu mam nie raz nie świeży oddech oraz biały nalot na języku czy to moze być przez refluks? Wcześniej udało mi się to jakos zwalczyć ale nei na długo teraz to nie wiem co już mam z tym robić częstrze mycie żebów i płókanie oraz mysie jezyka nalot zchodzi z początku języka i jest różowy ale zależy też co zjem i różnie ten język wyglada mam jeszcze pytanie migdałki nie raz też mnie bolą nie przy przełykaniu śliny tylko tak poprostu ale teraz jest zima to moze dlatego ze przewiewa gastroskopi nie miałem mysłe o wymazie z gardła.Proszę o jakieś rady czy da się zlikwidować ten przykry zapach ja go rzadko wyczuwam ale wiem ze on jest.