Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹FarmaceutaFarmaceuta to dział, w którym dowiesz się wszystkiego o lekach, suplementach diety i witaminach. Tu przeczytasz o tym, jak stosować leki, porozmawiasz o ich składzie i efektach niepożądanych, które mogą wywołać. Których leków nie wolno łączyć z alkoholem? Czy suplementy diety są skuteczne? A może nie warto ich kupować? Który lek wybrać? Które leki można podawać dzieciom?
Od kilku miesięcy cierpię na bezsenność. Nie mogę zasnąć - czynność ta zajmuje mi nawet 2-3 godziny. Rano trzeba wstawać do pracy, sobota, niedziela szkoła nie ma kiedy odespać. Stałam sie nerwowa. W aptece pani poleciła mi Relamax B6. Działa na bezsenność bo zawiera melise i na nerwy i stres bo ma magnez. Ponoć jest to suplement diety, ziołowy, nieszkodliwy....blebleble. Czy zażywał ktoś owy Relamax B6 i może coś o nim powiedzieć?
Witam ja na bezsenność cierpię 2,5 roku. Próbowałam wszystkiego ziołowego Relamax B6 jest bardzo słaby ,na mnie nie działał w ogóle. Lepszy jest walerin mite. Teraz natomiast jestem na tabletkach typowo nasennych i one dopiero działają prawidłowo.
Skoro jestes na tabletkach typowo nasennych to zapewne sa one na receptę. Ja chyba jeszcze nie "dojrzałam" do pójscia do lekarza. Chciałam spróbować najpierw czegoś ziołowego i nie otymaniającego w ciągu dnia. W pracy muszę mieć reflex:)
Są takie tabletki na receptę które nie otumaniają.Ja miałam już dosyć nieraz na 3 doby spałam po 2 lub 3 godziny.Więc sama widzisz ile i tak wytrzymałam,2,5 roku takiego spania to było już ponad me siły.Każdy organizm jest inny musisz sama wypróbować.Ja bym ci na początek poleciła walerin mite.
moze właśnie nie powinnaś zaczynać od czegoś silnego. Ja nie znoszę zapachu waleriany, zresztą padam po pigułkach z walerianą na twarz i nie moge sie ogarnąć. Patrzyłam na opis tego relamaxu i to tylko melisa z magnezem, wiec delikatnie. Wychodze z założenia że nie ma się co szprycowac niewiadomo czym. mam teraz kłopoty z dzieckiem i tez słabo śpie, ale nie chce sie od niczego uzależnic. a próbowałaś się tak mocno zmęczyć fizycznie?
Daria nie mam siły na zmęczenie fizyczne:) Ale zaczęłam brać ten relamax i zaczyna być lepiej. Teraz nie miałam szkoły więc troszkę odespałam. Sobota i niedziela w łóżeczku. Wspaniale:)
taką poduszke ortopedyczną moze sobie kup? ma takie wygięcie które wchodzi pod kręgi szyjne. Moja mam tak si edo niej przyzwyczaiła, że mówi, ze sie lepiej śpi, ja rak probowalam, ale nie moglam, ale to podobno kwestia przyzwyczajenia.
osobiście bardzo chwalę sobie jasiek taki mały, wygodniej jest. Choć jak teraz mam taki napięty okres, to i tak sie w nocy budzę...
Jagoda ja brałam relamax b6, gdy prowadziłam nerwowy tryb zycia. Mi jeszcze z nerwów i z braku magnezu (wypłukanego przez duże ilości kawy) latała powieka. Po tygodniu systematycznego zażywania zaczęłam się wyciszać, powieka tez przestał drgać. Było ok. Nie uzależniłam sie od niego, bo gdy skończyły sie moje problemy przestałm brać relamax i do tej pory nie biorę:). Aczkolwiek został mi jeszcze, ale mam nadzieję, ze nie będzie mi juz potrzebny:)
Ja przyznam, że pomaga mi zestaw Magnestrong z witaminką B6 + MaxiMag. Komplet biorę regularnie, ze względu na to, że z jednej strony mam stresującą pracę za biurkiem, z drugiej strony dla zdrowia dużo sportu w każdej wolnej chwili no i cały dom na głowie ;/ Na dodatek zawsze łatwo się denerwowałam, także te dwa środki działają jak dla mnie cuda ;-) No i przede wszystkim są niezwykle tanie, więc mogę z nich na codzień korzystać bez wydawania mnóstwa pieniędzy. Kupuję je w Aptece za Grosze w centrum Warszawy na ul Złotej - za Maxi płacę 13zł a Magnestrong mniej niż 5zł - zestaw starcza na 1-1.5 miesiąca, także myślę, że warto.