Witam, mam nadzieje ze ktos mi pomoze. Jestem załamana stanem swojej skóry doprowadza mnie to do depresji i do chęci samobójstwa.
od 6 lat lecze cerę. Najpierw mnostwo mazideł, pozniej antybiotyki jakies 4 miesiace temu zakonczyłam kurację Tetrinex (Roccutacne). Znowu zaczela mi sie okropnie przetluszczac twarz, niesamowicie okropnie. Jestem pewna ze nie jest to normalne na całej linii żuchwy mam mnostwo zaskórników chyba normalnie setki, ktore wychodzą jako białe pryszcze. Chyba juz ratunku nie ma, totalnie zalamana jestem wiec obwiniam hormony tylko czy to mozliwe bo stosowalam Diane 35 przed kuracja Tretinex i nic a nic mi nie pomogla, czy jest jakis ratunek. JEzeli Diane nie pomogla to czy to sa hormony. Nie moge sobie poradzic z ta skora jest niesamowicie tlusta w ciagu samej godziny wyprodukuje tyle loju co powinna w ciagu dnia:(;( prosze o pomoc. Jezli badania hormonalne to jakie? Czy lekarz endokrynolog jest w stanie mi pomoc? Dodam ze mam 20 lat. Zaskórniki zamknięte sa na lini żuchwy na środku brody już nie i tez na czole. Dziekuje z góry za każda odpowiedź.