Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹FarmaceutaFarmaceuta to dział, w którym dowiesz się wszystkiego o lekach, suplementach diety i witaminach. Tu przeczytasz o tym, jak stosować leki, porozmawiasz o ich składzie i efektach niepożądanych, które mogą wywołać. Których leków nie wolno łączyć z alkoholem? Czy suplementy diety są skuteczne? A może nie warto ich kupować? Który lek wybrać? Które leki można podawać dzieciom?
mam 17 lat i po kilku urazach kolan od około 3 miesięcy przyjmuję zalecony mi przez lekarza arthron complex-1 tabletkę rano i 1 wieczorem. Poprawę czuję i widać ją także na zdjęciach z rezonansu:). Lek ten zawiera siarczan glukozaminy, siarczan chondroityny, msm i l-cysteinę. jaki szkodliwy wpływ mają te substacje na nerki jelita wątrobę serce żołądek układ nerwowy, potencję...ogólnie jakie złe skutki przyjmowania tego leku mogą mi grozić? proszę o szybką odpowiedź.
Możliwe skutki uboczne: Miejscowe skórne odczyny uczuleniowe: rumień, stan zapalny skóry, wysypka również z towarzyszącym jej świądem lub obrzękiem. Łagodne przemijające: objawy żołądkowo - jelitowe, mdłości również wymioty oraz zawroty głowy.