Witam wszystkich serdecznie. Jestem tu kompletnie nowa i nie znam jeszcze forum, jednak mam nadzieję, że uzyskam odpowiedź na swoje pytanie :)
Od lutego 2009 brałam tabletki antykoncepcyjne "novynette" dla uregulowania miesiączki. 2 razy zdarzyło mi się mieć krwawienia zanim skończyłam opakowanie 21. tabletek. W czerwcu 2010 postanowiłam przestać je brać. Chciałam schudnąć, a za nadmierny apetyt posądzałam tabletki i bez wcześniejszej konsultacji z lekarzem porzuciłam novynette. (tutaj dodam, że apetyt wcale się nie zmniejszył, katowałam się dietami, m.in. białkową, ale i tak nie schudłam, a nawet i przytyłam).
I odkąd przestałam brać tabletki - moja miesiączka jeszcze się nie pojawiła. Byłam u lekarza, wyszło na to, ze mam problemy z jajeczkowaniem. Zapisał mi na nowo tabletki i kazał czekać na okres. Tylko to jest już trochę męczące.
I tutaj pojawia się pytanie: czy jeśli wezmę pierwszą tabletkę poza całym cyklem, to czy powinien się on uregulować i czy wtedy dostanę miesiączkę po 21. dniach brania tabletek?