Witam wszystkich
Moja "przygoda" z alergia zaczęła jakieś 2 lata temu.Na początku po każdej kąpieli wyskakiwały mi czerwone plamy na ciele oraz bez kąpieli pojawiały mi się plamy na wysokości "gumy od majtek"..dermatolog przepisywał mi wiele maści, lekarstw, pomagało to na jakiś czas,ale powracało..W końcu wybrałem się do alergologa. Podczas wizyty u niego dowiedziałem się, że mam uczulenie na chlor oraz gumę(dlatego plamy od majtek;/)..I zaczęła się kuracja leczenie metodą bio-rezonansu..nie powiem, bo zaczęło mi to pomagać, lecz później podczas kolejnych wizyt okazało się, że jestem uczulony też na pyłki,trawy,pleśnie itp..dodam, iż nigdy nie byłem alergikiem..teraz cały czas stosuje przeróżne kremy bowiem po kąpieli(bez kąpieli również) mam strasznie suchą skórę..po kąpieli z płynem dla alergików byłem cały w plamach, a później się nasmarowałem kremem tej samej firmy i plamy po jakimś czasie powoli znikają..plamy również mi wyskakują jeśli czymś się zestresuję bądź przy nagłej zmianie temperatury ciała (np. jak jestem ciepło ubrany i się spocę w tym ubraniu)..ostatnio zjadłem ostrą potrawę i wypiłem piwo 0.3l i na przedramieniu i bicepsie wyskoczyły mi plamy..czy możecie coś mi poradzić odnońnie mojej alergii??czy minię kiedyś ona??bo już mam jej serdecznie dość ;/..