Urodziłam;) Mały ważył 3610g 57 ncm i 10 a skali Agpar;))) prawie wgl się nie namęczyłam przy tym porodzie, wypchnęłam go w 10 min (tyle trwałą 2 faza) i jestem bardzo zadowolona;))))))) Ma na imię Tomuś i jest strasznym głodomorem, cyc nie starcza;)
Ognista gratuluję Ci serdecznie :))))))) Z całego serca zyczę Ci żeby Tomuś chował się dobrze, był pogodnym, zdrowiutkim i szczęsliwym bobaskiem :) Nie mogłam się Ciebie doczekać :)
Ja dziś czuje sie bardzo źle tak mnie mdli przez ały dzień do tego spałam dzis chyba tylko 2godz. W nocy bolały mnie nogi (ale u mnie to norma bo mam za sobą 4 operację na biodro) i tak sie zastanawiam czy mogę jakies żele przeciwbólowe stosować itp? Wiecie coś na ten temat?
Pscolka23 - co do mdłości ja przez całą ciążę smażonego nie jadłam. Więc głowa do góry ;) Co do takich specyfików na bóle nóg musisz mieć pozwolenie od internisty (dobrego, bo nie wszyscy się na tym znają, moja internistka z książką sprawdzała). Ja w ciąży miałam bóle z powodu rwy kulszowej i nic nie brałam tylko leżałam i wyłam a podobno niektórym babkom w ostateczności zastrzyki podawali.
Musisz miec porzadnie przewietrzony pokoj, a najlepiej spac przy lekko uchylonym oknie, ja mialam taka specjalna poduche dla kobiet w ciazy-jest mieciutka i wygodna no i przedewszystkim cisza i spokoj, a przed pojsciem do lozka mozesz napic sie cieplego mleka :) a jesli to nie pomoze to chyba pozostaje odsypianie w ciagu dnia ;)
Nie wiem czy wietrzenie coś pomoże. Ja w pierwszej ciąży cierpiałam na bezsenność, spałam po 2 godz. w nocy przez całe 9 m-cy a po urodzeniu wiadomo, też nie. Nic nie pomagało, czasami głowa bolała jak diabli, więc kładłam się na 30 minutową drzemkę i zaraz potem budziłam się. Tak możesz mieć przez całą ciążę. Przy drugiej za to spałam po 18 godz. (nie przesadzam) i wiecznie chodziłam śpiąca ;)